Frica de esec

 Antifobia reprezinta frica de esec. Ca si  in cazul altor fobii aceasta actioneaza in toate planuriile vietii, conducand la rezultate nedorite si actiuni anormale din partea celor afectati de ea.

  In general, se crede ca fobiile sunt cauzate de o combinatie a patru factori, reprezentati de ereditate, genetica, chimia specifica creierului si experienta de viata.

  Adevarata lupta se poarta la nivelul mintii. Cine doreste sa reuseasca trebuie sa gastige mai intai razboiul cu propriul mod de gandire. Nu trebuie sa permiti esecului exterior sa ajunga inlauntrul tau. ‘’Nu poti controla vremea, insa poti controla atmosfera din mintea ta’’, spune  John C.Maxwell, desemnat de New York Times, cel mai bun autor de bestselluri.

  Frica de esec ne provoaca atata teama in a incerca lucruri noi, incat incercarea de a avita esecul depaseste dorinta de a duce lucruriile pana la capat, de a reusi, de a avea succes in ceea ce ne propunem. Ne este teama de rusinea propriului esec. De multe ori alegem sa renuntam inainte de a fi inceput. Ne este teama de propriile slabiciuni si uitam sa ne dam o sansa. Daca nici tu nu crezi in tine, de ce ti-ar acorda altcineva credit, de ce te-ar incuraja, de ce ar crede in tine. Tu trebuie sa fii cel mai mare sustinator al tau. Esecul este doar modalitatea prin care poti afla ca un lucru nu functioneaza in acel fel. Incearca din nou, altfel.  Greseliile noastre sunt cei mai buni invatatori. Fara greseli nu am creste, nu am evolua.  Asadar, esecul nu trebuie luat la pachet cu frica de a reincerca. Daca incerci din nou este posibil sa iti iasa mult mai bine, decat daca ai fi reusit din prima. Sa nu mai vorbim de satisfactia faptului ca nu te-ai dat batut, ca ai crezut in tine si alegeriile tale.  Lucruriile bune in viata, nu vin de-a gata. Trebuie sa luptam pentru ele, sa aratam ca le meritam.

  Teama  de esec ne saboteaza inconstient sansele de reusita in orice activitate ce o intreprindem, oricat de buni am fi. Nu te teme… zbate-te sa traiesti viata pe care ti-o doresti! Si cel mai important lucru pe care m-a invatat viata, este sa nu renunt, pentru ca este posibil sa fiu la un pas distanta de ceea ce-mi doresc!

Try and fail, but don`t fail to try!